{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a o pravosuđu, umjesto o Inzkovim pismima

F
11.6.2009. u 12:37
0
5
Skupština RS-a o pravosuđu, umjesto o Inzkovim pismima
0
Skupština RS-a o pravosuđu, umjesto o Inzkovim pismima
Poslanici Narodne skupštine RS-a nastavili su danas sjednicu u Banjoj Luci razmatranjem zakona u vezi s pravosuđem.
Skupština je sinoć odgodila raspravu o pismima visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka u kojima se zahtijeva da se ponište skupštinski zaključci od 14.maja, a u vezi s prijenosom nadležnosti s RS-a na nivo BiH.

Umjesto druga, ta tačka je sada 33. tačka dnevnog reda, a sudeći prema načinu rada entitetskog parlamenta neće biti razmotrena tokom današnjeg rada.

Tokom jutrošnjeg zasjedanja poslanici su bez veće rasprave usvojili Zakon o izmjeni Zakona o sudovima Republike Srpske, po hitnom postupku, kojima se do 1. januara 2010.godine odgađa početak rada privrednih sudova u tom bh.entitetu.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH je predložilo zbog postupka izbora sudija, koji zahtijeva određenu proceduru, da se primjena ovog zakona odgodi do 1. januara 2010. godine.

Imajući u vidu tu činjenicu te da treba u skladu s važećim propisima riješiti poslovni prostor za Okružni i Viši privredni sud u Banjoj Luci, smatra se opravdanim da se početak primjene ovog zakona odgodi do 1. januara 2010. godine.

U toku je rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o stvarnim pravima, po hitnom postupku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: