{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a iza zatvorenih vrata razmatra informaciju o prodaji rafinerija

F
22.12.2006. u 11:52
0
0
Skupština RS-a iza zatvorenih vrata razmatra informaciju o prodaji rafinerija
0
Skupština RS-a iza zatvorenih vrata razmatra informaciju o prodaji rafinerija
U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas je bez prisustva javnosti počela posebna sjednica na kojoj poslanici na zahtjev Vlade RS-a razmatraju Informaciju o privatizaciji rafinerija nafte i ulja Bosanski Brod i Modriča i preduzeća "Petrol" Banja Luka s Prijedlogom za davanje saglasnosti na odabir kupca.
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić potvrdio je u pauzi zajsedanja da je Skupština utvrdila da sjednica bude zatvorena za javnost, a nakon završetka zasjedanja bit će izdano saopćenje za javnost.

Posebna sjednica sazvana je na zahtjev Vlade RS-a, jer materijal koji je dostavljen entitetskom parlamentu nosi određeni stepen povjerljivosti.

S materijalom za ovu sjednicu, s obzirom na stepen povjerljivosti, se postupa u skladu sa Zakonom o službenoj tajni BiH i Pravilnikom o službenoj tajni Narodne skupštine RS, koji podrazumijeva da se svi primjerci numerišu i dodjeljuju na ruke, da nisu dostupni za kopiranje, objavljivanje i neovlaštenu upotrebu, saopćio je jučer Radojičić.

Vlada RS-a je u zahtjevu da sjednica Narodne skupštine bude zatvorena navela da u ovoj fazi razgovora sa strateškim kupcem postoje zahtjevi druge strane da se svi detalji razgovora ne objavljuju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: