{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a iza zatvorenih vrata razmatra informaciju o prodaji rafinerija

F
22.12.2006. u 11:52
0
0
Skupština RS-a iza zatvorenih vrata razmatra informaciju o prodaji rafinerija
0
Skupština RS-a iza zatvorenih vrata razmatra informaciju o prodaji rafinerija
U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas je bez prisustva javnosti počela posebna sjednica na kojoj poslanici na zahtjev Vlade RS-a razmatraju Informaciju o privatizaciji rafinerija nafte i ulja Bosanski Brod i Modriča i preduzeća "Petrol" Banja Luka s Prijedlogom za davanje saglasnosti na odabir kupca.
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić potvrdio je u pauzi zajsedanja da je Skupština utvrdila da sjednica bude zatvorena za javnost, a nakon završetka zasjedanja bit će izdano saopćenje za javnost.

Posebna sjednica sazvana je na zahtjev Vlade RS-a, jer materijal koji je dostavljen entitetskom parlamentu nosi određeni stepen povjerljivosti.

S materijalom za ovu sjednicu, s obzirom na stepen povjerljivosti, se postupa u skladu sa Zakonom o službenoj tajni BiH i Pravilnikom o službenoj tajni Narodne skupštine RS, koji podrazumijeva da se svi primjerci numerišu i dodjeljuju na ruke, da nisu dostupni za kopiranje, objavljivanje i neovlaštenu upotrebu, saopćio je jučer Radojičić.

Vlada RS-a je u zahtjevu da sjednica Narodne skupštine bude zatvorena navela da u ovoj fazi razgovora sa strateškim kupcem postoje zahtjevi druge strane da se svi detalji razgovora ne objavljuju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: