|

Skupština RS-a danas o izvještajima revizora

Skupština RS-a danas o izvještajima revizora
0
F
FENA
16.12.2008. u 12:08
0
komentara
0

dijeljenja
Skupština RS-a danas o izvještajima revizora
Razmatranjem Nacrta zakona o Uniji studenata Republike Srpske danas je u Banjoj Luci nastavljena sjednica Narodne skupštine RS-a.
Poslanici će razmatrati i nacrte zakona o vanparničnom postupku; o javno-privatnom partnerstvu; o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo; o zapošljavanju stranih državljana i osoba bez državljanstava; te o Nacrtu zakona o nafti i derivatima nafte.

Na dnevnom redu je i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a po izvršenoj reviziji Konsolidovanog izvještaja Vlade RS-a i reviziji finansijskih izještaja budžetskih korisnika RS-a za 2007. godinu, a revidiranih u 2008. i Izvještaj glavnog revizora o radu i poslovanju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a za 2007. godinu.

Bit će razmatran i izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim tribunalom za period 1.jula do 30.septembra ove godine.

Tokom jučerašnjeg rada poslanici su usvojili više zakonskih akata, među kojima i Nacrt zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim se briše prefiks „Bosanski“ iz naziva općina Bosanski Brod i Bosanska Kostajnica.

Protiv takvog rješenja bili su bošnjački poslanici, koji su najavili da će u Vijeću naroda RS-a biti pokrenuto pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na taj zakon kada bude usvojen u konačnoj formi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.