{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a danas o izvještajima revizora

F
16.12.2008. u 12:08
0
0
Skupština RS-a danas o izvještajima revizora
0
Skupština RS-a danas o izvještajima revizora
Razmatranjem Nacrta zakona o Uniji studenata Republike Srpske danas je u Banjoj Luci nastavljena sjednica Narodne skupštine RS-a.
Poslanici će razmatrati i nacrte zakona o vanparničnom postupku; o javno-privatnom partnerstvu; o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo; o zapošljavanju stranih državljana i osoba bez državljanstava; te o Nacrtu zakona o nafti i derivatima nafte.

Na dnevnom redu je i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a po izvršenoj reviziji Konsolidovanog izvještaja Vlade RS-a i reviziji finansijskih izještaja budžetskih korisnika RS-a za 2007. godinu, a revidiranih u 2008. i Izvještaj glavnog revizora o radu i poslovanju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a za 2007. godinu.

Bit će razmatran i izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim tribunalom za period 1.jula do 30.septembra ove godine.

Tokom jučerašnjeg rada poslanici su usvojili više zakonskih akata, među kojima i Nacrt zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim se briše prefiks „Bosanski“ iz naziva općina Bosanski Brod i Bosanska Kostajnica.

Protiv takvog rješenja bili su bošnjački poslanici, koji su najavili da će u Vijeću naroda RS-a biti pokrenuto pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na taj zakon kada bude usvojen u konačnoj formi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: