{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Skupština ostavila prostor za rješenje'

S
12.6.2009. u 23:01
0
24
'Skupština ostavila prostor za rješenje'
0
'Skupština ostavila prostor za rješenje'
Valentin Inzko, (Foto: OHR)
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko rekao je večeras Srni da je Narodna skupština Republike Srpske (RS) ostavila prostor da se nađe konstruktivan izlaz, ali i upozorio da bi eventulano objavljivanje zaključaka u vezi sa efektima prenošenja nadležnosti u "Službenom glasniku RS" izavalo novu situaciju u kojoj bi on mogao da izvuče nove zaključke.
Komentarišući odgovor Narodne skupštine RS nakon njegovog zahtjeva da poništi zaključke od 14. maja, Incko je ocijenio da je parlament Srpske učinio racionalan potez, kojim je ostavio mogućnost za pronalaženje rješenja i prostor da se nađe izlaz.

"Ako zakljčci budu objavljeni u "Službenom glasniku RS" onda bi nastala nova sitacija i ja bih mogao napraviti nove zaključke", rekao je Incko, ali nije želio da otkrije koje poteze bi tada preduzeo.

Osvrćući se na predstojeći sastanak "prudske trojke" u Banjaluci, Incko je najavio da će njegova glavna poruka biti da se mora ispuniti pet ciljeva i dva uslova za transformaciju OHR u kancalariju specijalnog predstavnika EU.

"Biću na tom sastanku u Banjaluci. Drago mi je da su me pozvali. Moja poruka će biti da domaći političari mogu da daju jak signal optimizma da BiH može ići dalje u bolji život", istakao je Incko na otvaranju manifestacije "Flaj fišnig" na rijeci Ugar u opštini Kneževo.

Incko je potvrio da se večeras kratko sastao sa premijerom RS Miloradom Dodikom, ističući da će u nedjelju, 14. juna, u Banjaluci nastaviti konstruktivnu saradnju na prudskom procesu.

Otvaranju manifestacije "Flaj fišnig" na rijeci Ugar prisustvovali su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Ranko Škrbić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: