BiH
9

Skupština naložila Vladi da osigura vitalne funkcije u Kantonu Sarajevo

Piše: N. J.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Skupština Kantona Sarajevo usvojila je zaključak kojim je Vladi KS naloženo da uspostavi i osigura normalno funkcioniranje državnih i javnih institucija, normalno odvijanje saobraćaja i ostalih vitalnih funkcija bitnih za život građana u KS.

Također, usvojen je zaključak prema kojem Skupština traži od Vlade KS da od Agencije za privatizaciju KS prikupi sve privatizacijske ugovore u roku od sedam dana te ih dostavi Skupštini na daljnje postupanje.

Zaključci su usvojeni nakon rasprave u okviru tačke 3. današnjeg dnevnog reda Skupštine, na kojoj je raspravljano o preduzimaju mjera Skupštine i Vlade KS za uspostavljanje vitalnih funkcija bitnih za građane KS.

Zastupnici Enes Zeković i Tarik Haverić ocijenili su da je usvojeni prvi zaključak besmislica, jer je Vladi naloženo da radi ono što joj je inače u opisu posla, dok je zastupnik Zaim Backović negodovao što je u zaključku izdvojena i naglašena funkcija saobraćaja, kazavši kako su se time Vlada i Skupština obavezala da GRAS-u stvore uslove za normalan rad, a koje sada nemaju.

Skupština je, također, zadužila svoj Kolegij, u proširenom sastavu sa predstavnicima svih političkih opcija, da bude u stalnom zasjedanju i da predstavlja adresu za socijalni dijalog sa predstavnicima građana u Kantonu Sarajevu.