Redovna sjednica
3

Skupština KS u ponedjeljak o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema u Sarajevu

Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Pred zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo u ponedjeljak će se naći Informacija o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo, kao i efekti istih na privredu u Kantonu Sarajevo.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zakazao je za ponedjeljak sjednicu kantonalnog organa zakonodavne vlasti, a na kojoj će biti govora o situaciji nastaloj dolaskom koronavirusa u Bosnu i Hercegovinu.

Još uvijek nisu javno objavljeni materijali koji su dostavljeni zastupnicima u okviru tačke Informacija o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo, kao ni efekti istih na privredu u Kantonu Sarajevo, a koje će prema svim procjenama dostaviti Ministarstvo zdravstva KS i Zavod za javno zdravstvo KS.

Na dnevnom redu Skupštine KS se nalazi još Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo, za period od 1. jula do 1. oktobra 2019. godine, informacije o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području Kantona Sarajevo za novembar 2019. godine i januar i februar 2020. godine te Informacija o provedenim aktivnostima na unapređenju rada Roditeljske kuće.

Pred zastupnicima će se naći i Informacija o unapređenju Programa obavezne imunizacije u Kantonu Sarajevo, Izvještaj Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o utvrđivanju broja slobodnih taksi oznaka, Informacija o donošenju Zakona o dualnom obrazovanju u Kantonu Sarajevo i Izvještaj o korištenju sredstava tekuće rezerve iz Budžeta Kantona Sarajevo za period od 1. jula do 31. decembra 2019. godine.