Dva zasjedanja
5

Skupština KS u četvrtak o privremenom finansiranju i datumu sjednice o smjeni Vlade

A. D.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon jučerašnjeg dogovora između dva suprotstavljena politička bloka u Kantonu Sarajevo danas su zvanično zakazane dvije sjednice Skupštine KS. Obje će se održati već u četvrtak. Na prvoj je predviđeno usvajanje odluke o privremenom finansiranju KS u prva tri mjeseca 2020.
Također, na dnevnom redu ove sjednice su i odluke o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja te Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Prije toga zakazana je sjednica o utvrđivanju datuma održavanja sjednice Skupštine Kantona Sarajevo u vezi s prijedlogom za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo. Na dnevnom redu ove sjednice je i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS.

Podsjetimo, dva politička bloka, SDA, SBB, DF i BOSS s jedne strane te NiP, NS, SDP, NBL te samostalni zastupnici s druge strane postigli su dogovor o načinu izlaska iz krize koja traje duže od mjesec.

Prema sporazumu, 29. januara bi se trebalo izglasati potvrđivanje odluke kluba Bošnjaka o predstavniku u rukovodstvu Skupštine, a na istoj sjednici će se glasati o nepovjerenju Vladi KS.