BiH
0

Skupština KS nije usvojila izvještaj PVB za 2007. ni program rada PVB za 2008.

FENA
Skupština Kantona Sarajevo nije sinoć usvojila Izvještaj o radu Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVB KS) za 2007. godinu, kao ni Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo za 2008. godinu.

Nakon dvo i po satne rasprave, sinoć oko 23.00 sata, 24 poslanika Skupštine KS glasalo je "protiv" Izvještaja o radu PVB KS, jedan je bio “za”, a tri – “suzdržana”.

Za Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada PVB KS za 2008. godinu - četiri poslanika je glasalo “protiv”, pet – “za”, 13 – “uzdržanih”, a šest nije glasalo.

Ministar za boračka pitanja KS Hajrudin Ibrahimović izjavio je Feni da će se Vlada KS očitovati o ovom pitanju nakon što zvanično dobije zaključak od Skupštine KS.

Sarajevski vatrogasci okupili su se u srijedu ispred zgrade Kantona Sarajevo u kojoj se održavala Skupština KS, kako bi protestirali protiv mogućeg usvajanja Izvještaja o radu PVB KS za 2007. godinu te kako bi zatražili smjenu komandanta Mesuda Jusufovića. Pred zgradom je 120 vatrogasaca mirnim jednosatnim protestom iskazalo svoje nezadovoljstvo.

Potpredsjednik Sindikata PVB KS Salem Ramić naglasio je kako je 185 vatrogasaca prije petnaestak dana potpisalo peticiju kojom traže smjenu komandanta Mesuda Jusufovića, zbog nepravilnosti u radu.