{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS: Burna rasprava zbog Izvještaja o koncesiji za izgradnju podzemne garaže

F
27.8.2014. u 19:45
2
7
Skupština KS: Burna rasprava zbog Izvještaja o koncesiji za izgradnju podzemne garaže
2
Skupština KS: Burna rasprava zbog Izvještaja o koncesiji za izgradnju podzemne garaže
Izvještaj o provedbi Ugovora o koncesiji za izgradnju o korištenju javne podzemne garaže kod Narodnog pozorišta na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo (SKS) izazvao je burnu reakciju zastupnika, te je na kraju usvojen zaključak o rješenju ovog problema.
Dopredsjedavajući SKS-a Kemal Ademović je stoga predložio zaključak koji su zastupnici usvojili.

Ovim zaključkom zadužuju se Vlada KS-a i Pravobranilaštvo da odmah poduzmu sve zakonom predviđene aktivnosti u cilju zaštite interesa KS-a.

Isto tako, zadužuje se Vlada da dostavi Skupštini KS prijedlog rješenja navedene pravne situacije u vezi sa davanjem koncesije kod Narodnog pozorišta za izgradnju garaže.

Na kraju, Vlada KS-a se zadužuje i da izvrši određene provjere, odnosno da poduzme aktivnosti u cilju sagledavanja eventualne odgovornosti osoba koje su bile dužne da postupaju i poduzimaju mjere u cilju zaštite interesa Kantona, a nisu to učinile i da te informacije dostave nadležnim organima, Tužilaštvu i policiji.

O terminu održavanja nove sjednice Skupštine će se odrediti Kolegij SKS-a.

Predviđeno je da se na toj sjednici zastupnici izjasne o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti KJKP "Sarajevogas" za upis hipoteke na nekretnine u vlasništvu, radi dugoročnog kreditnog zaduženja kod komercijalne Union banke d.d. Sarajevo u iznosu do 7.000.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: