BiH
0

Skupština KS-a sutra o realizaciji zaključaka s hitne sjednice

FENA
Informacija Vlade Kantona Sarajevo o realizaciji zaključaka s hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održane 13. februara bit će prezentirana poslanicima na sutrašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (hitan postupak), te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine (hitan postupak).

Poslanici će razmatrati i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo (hitan postupak), Prijedlog programa rada Skupštine KS-a za 2008. godinu, te Izvještaj o radu Vlade KS-a za period 1. januara - 31. decembra 2007. godine.

Skupština KS-a razmatrat će i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Fondu Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen- obilježja žrtava genocida da vrši zaštitu, korišćenje i obnovu kapi-kula Širokac i Ploča i Vratničkog bedema koji ih povezuje, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda KS-a za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe za 2008.godinu, čiji je sastavni dio Plan prihoda i rashoda za 2008.godinu s Planom razvojnih programa - Investicionim planom.