Treća sjednica
88

Skupština KS 23. januara o Nacrtu zakona o porijeklu imovine

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Kolegij Skupštine KS odlučio je danas da se treća radna sjednica Skupštine Kantona održi 23. januara. Zastupnici će odlučivati o Prijedlogu zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti kao i o Nacrtu Zakona o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u KS.

Nakon što se Vlada očitovala o njima, na ovoj skupštinskoj sjednici će se naći i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2017.godinu svih javnih kantonalnih komunalnih preduzeća, javnih preduzeća, iz oblasti privrede i saobraćaja, zdravstvenih javnih ustanova kao i javnih ustanova iz oblasti kulture.

Tu će biti i izvještaji Kantonalne agencije za privatizaciju, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, Televizije Kantona Sarajevo, Pravobranilaštva KS i Univerziteta u Sarajevu.

U izvještajnom dijelu sjednice naći će se i i izvještaji o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo od 1.1. do 31. 12. 2017. godine o provođenju zakona o novčanim poticajima u poljoprivredi kao i Izvještaj o izvršenju sankcija za 2017. godinu.