Svečana sjednica
31

Skupština Kantona Sarajevo sutra će dodijeliti najveća priznanja

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Na svečanoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, koja će biti održana sutra, u okviru manifestacije "Dani Kantona Sarajevo“, najveće priznanje bit će dodijeljeno Tanji Fajon, zastupnici u Parlamentu Evropske unije.

Kako je saopćeno, priznanje će biti dodijeljeno zbog njenih izuzetnih zasluga širenja istine o dešavanjima u BiH i razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura.

Plaketa KS bit će uručena zaslužnim pojedincima i institucijama iz oblasti kulture, obrazovanja, nauke, ekonomije i društvenog angažmana: Jasni Diklić, Bibiji Kerli, Muhamedu Pilavu, kompaniji Sinkrom Sarajevo, Asocijaciji softverske industrije Bit Alliancea, Javnoj ustanovi Prva gimnazija.

Također, posthumno priznanja će biti dodijeljena porodici našeg profesora emeritusa Zdravke Grebe i to zbog njegovog višedecenijskog angažmana i doprinosa u obrazovanju mladih, u borbi za istinu, mir i pravdu te razvoj akademske zajednice i društva u oblasti pravnih nauka na području Kantona Sarajevo i BiH, kao i porodici našeg Sabita Hadžića za nemjerljiv doprinos razvoju bosanskohercegovačkog sporta, saopćeno je iz Skupštine KS.

Svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana u Narodnom pozorištu Sarajevo.