15. novembra
10

Skupština Kantona Sarajevo o Nacrtu budžeta KS za 2018. i prezentacija elaborata EDUS-a

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, koja je najavljena za 15. novembar, zastupnici će razmatrati Nacrt budžeta KS i Nacrt Zakona o izvršavanju budžeta za 2018. godinu.

Kolegij Skupštine KS je na sjednici u četvrtak prihvatio inicijativu predsjedateljice Skupštine KS Ane Babić, da na dnevnom redu sjednice bude uvrštena i prezentacija Elaborata o osnivanju Naučnog centra za podršku inkluziji Udruženja "EDUS - Edukacija za sve".

I premijer KS Elmedin Konaković podržao je uvrštavanje te tačke u dnevni red te najavio konkretnu podršku resornih ministarstava i Vlade u procesu implementacije pomenutog elaborata.

Na dnevnom redu će biti i Izvještaj o stanju u oblasti zapošljavanja u KS za 2016. godinu, prijedlozi odluka o proširenju djelatnosti JU Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo na djelatnost obrazovanja odraslih.

Također će zastupnici razmatrati i davanje saglasnosti na tekst Sporazuma kojim se Općina Centar Sarajevo i Kanton obavezuju da povuku tužbeni i protiv-tužbeni zahtjev te i na tekst Ugovora o korištenju dijela poslovne zgrade između Općine Centar Sarajevo i Kantona Sarajevo.

Najavljeno je naknadno uvrštavanje u dnevni red i izmjena zakona o saobraćaju i o dopunskim pravima boraca po hitnoj proceduri, a što je u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine, jer se radi o manjim ali ne i manje važnim izmjenama i dopunama spomenutih zakona, saopćeno je iz press službe KS.