|

Skupština Kantona Sarajevo danas o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema

Skupština Kantona Sarajevo danas o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema
10
Er. M.
23.3.2020. u 08:10
27
komentara
10

dijeljenja
Skupština Kantona Sarajevo danas o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema Foto: I. Š./Klix.ba
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo danas će razmatrati Informaciju o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo, kao i efekte istih na privredu u Kantonu Sarajevo.
Jedna od tema današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajeva definitivno će biti i situacija koja je nastala dolaskom koronavirusa u Bosnu i Hercegovinu. U Kantonu Sarajevo zasad su na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom i to dva slučaja u Novom Sarajevu i jedan slučaj u Novom Gradu.

Još uvijek nisu javno objavljeni materijali koji su dostavljeni zastupnicima u okviru tačke Informacija o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo, kao ni efekti istih na privredu u Kantonu Sarajevo, a koje će prema svim procjenama dostaviti Ministarstvo zdravstva KS i Zavod za javno zdravstvo KS.

Na dnevnom redu Skupštine KS naći će se još Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo, za period od 1. jula do 1. oktobra 2019. godine, informacije o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području Kantona Sarajevo za novembar 2019. godine i januar i februar 2020. godine te Informacija o provedenim aktivnostima na unapređenju rada Roditeljske kuće.

Kantonalni zastupnici razmatrat će i Informaciju o unapređenju Programa obavezne imunizacije u Kantonu Sarajevo, Izvještaj Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o utvrđivanju broja slobodnih taksi oznaka, Informaciju o donošenju Zakona o dualnom obrazovanju u Kantonu Sarajevo i Izvještaj o korištenju sredstava tekuće rezerve iz Budžeta Kantona Sarajevo za period od 1. jula do 31. decembra 2019. godine.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...