{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština danas o prodaji naftne industrije RS-a

F
26.6.2008. u 09:23
0
0
Skupština danas o prodaji naftne industrije RS-a
0
Skupština danas o prodaji naftne industrije RS-a
Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da danas, trećeg dana zasjedanja, razmatra, između ostalog, informaciju Vlade o privatizaciji preduzeća iz oblasti naftne industrije RS-a.
U veoma obimnom materijalu entitetska Vlada je sumirala većinu detalja koji su pratili privatizaciju Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, Rafinerije ulja Modiča i banjalučkog "Petrola“ ruskom kupcu kompaniji "Žarubrežnjeft“, period nakon prodaje i probleme koji su nastali u tom periodu.

Opozicija u RS-u već duže vrijeme insistira na razmatranju ove informacije u parlamentu.

Tokom sinoćnjeg rada poslanici su prihvatili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o podsticanju razvoja malih i srednjih preduzeća, a čije je donošenje neophodno kako bi se obezbijedila finansijska podrška tim preduzećima.

Također, odredbama o osnivanju lokalnih agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, koje predviđa ovaj zakon, bit će omogućeno lakše osnivanje i njihov upis u sudski registar nadležnog suda.

Nacrtom ovog zakona definiraju se i osnovni oblici preduzetničke infrastrukture, klasteri, preduzetnički inkubatori i tehnološki parkovi kako bi se ti oblici infrastrukture lakše identificirali pri realizaciji projekata podrške.

Poslanica SDA Zinaida Hošić ukazala je tokom rasprave da je u ovaj zakon potrebno ugraditi i poslovne industrijske zone, kao oblik preduzetničke infrastrukture.

Na dnevnom redu sjednice je još desetak tačaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: