Sjednica u Podgorici
16

Skupština Crne Gore nije željela razmatrati rezoluciju o genocidu u Srebrenici

I. Č.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Skupština Crne Gore odbila je većinskim brojem glasova na dnevni red jučerašnje sjednice uvrstiti Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je predložila opoziciona Bošnjačka stranka Crne Gore.

Vladajuća većina odbila je da na dnevni red sjednice uvrsti Prijedlog zakona o zabrani fašističkih i neofašističkih simbola, Prijedlog zakona o zaštiti nacionalnih i strateških interesa u aviosaobraćaju i Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koje je predložila opozicija.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović izjavio je ranije da bi predložena rezolucija o priznanju genocida u Srebrenici mogla da bude važan korak ka uspostavljanju trajnog mira u regionu.

"Moramo se suočiti s prošlošću i odati počast žrtvama. To je zadatak Crne Gore koja treba da nastavi putem koji je čini faktorom stabilnosti u regionu", rekao je Ibrahimović.

Parlament je usvojio bez prisustva opozicije izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao i izmjene zakona o kreditnim insitutucijama, izmjene i dopune zakona o fiskalizaciji, dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti, izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima.