{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Skupština BPK održat će sjednicu nakon sedam mjeseci pauze

Piše: E. A./Klix.ba
17.8.2018. u 19:26
26
6
Skupština BPK održat će sjednicu nakon sedam mjeseci pauze
26
Skupština BPK održat će sjednicu nakon sedam mjeseci pauze
Nakon višemjesečne pauze u radu, poslanici u Skupštini BPK Goražde konačno će zasjedati krajem naredne sedmice.
Članovi Kolegija Skupštine BPK Goražde koji je imao nekoliko propalih pokušaja zakazivanja redovne sjednice, konačno su 32. redovnu sjednicu, zakazali u petak 24. augusta. Tako parlamentarce narednog petka očekuje obiman dnevni red od čak 35 tačaka.

"Od deset članova kolegija, njih osam je bilo prisutno i sve odluke oko 32. redovne sjednice smo donijeli jednoglasno. Dnevni red je jako obiman, ima 35 tačaka, i mi smo procijenili da sve tačke koje su prošle proceduru vlade i upućene su na skupštinu treba da se nađu na dnevnom redu 32. redovne sjednice", izjavila je novinarima Aida Obuća, predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde.

Pred poslanicima će se naći određeni prijedlozi zakona, kao što je prijedlog o izmjenama Zakona o policijskim službenicima Kantona, Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o sudskim taksama, te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Budžeta BPK Goražde, kao i izvještaji javnih preduzeća i ustanova, te određene tačke bitne za privredu, kao i izmjene budžeta kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Na ove, ali i druge odluke čeka se već mjesecima, a sve to zbog očito lošeg funkcionisanja parlamentarne većine.

"Što se tiče rada i neodržavanja sjednica, BPK Goražde nije jedini kanton koji ima taj problem, i druge skupštine u FBIH imaju slične probleme. 2018. je godina izbora i to mnogo utiče na intenzitet i kvalitet rada kantonalnih skupština", ističe Obuća.

Ona dodaje da će, ukoliko bude nužno, skupština zasjedati i u septembru mjesecu, što inače nije praksa u vrijeme dok traje izborna kampanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: