Traganje za istinom
625

Skup podrške porodicama Memić i Dragičević u Minhenu, očevi poručili: Nećemo odustati!

Klix.ba
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Minhenu je danas održan skup podrške porodicama Dragičević i Memić koje tragaju za istinom o smrti svojih sinova Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Skupu je prisustvovao veliki broj građana, a izazvao je i veliki pažnju turista.

Davor Dragičević pred okupljenima je ponovio da je njegov sin David mučen, silovan, mučki ubijen i bačen u kanalizaciju.

"Neću odustati, znam ko su organizatori, izvršioci i saučesnici. Imena ne spominjem jer mi to vlasti u Minhenu nisu odobrile. Ići ću do kraja. Ako se Davidovo ubistvo ne riješi do oktobra izbori neće biti održani", kazao je Dragičević i pozvao građane BiH da daju veću podršku porodici Memić.

Prisutnima se obratio i Muriz Memić koji je kazao da njemu za dokazivanje pravde treba sudnica, a ne ulica, te je iznio detalje u vezi s nestankom i skrivanjem dokaza u predmetu "Dženan Memić".

"Kako je moguće da imamo više oprečnih mišljenja vještaka o istom materijalnom dokazu", upitao je Memić.

Kao primjer je naveo komad boje za koji je isti vještak, tvrdi, napravio dva različita nalaza.

"Kada je odbrana zatražila vještačenje ustanovljeno je da je komad boje nestao. Snimak s hotela je namjerno izbrisan i za to postoje materijalni dokazi. Moja porodica, prijatelji i advokat su prolazili kroz razna zastršivanja, ali ja nikada neću odustati. Žao mi je što pored vlastite države moram tražiti pravdu na ulicama drugih država", kazao je Memić.

Na kraju je Dženanova sestra Arijana pročitala emotivan tekst koji je rasplakao prisutne.

"Toliko je trenutaka koje želim dijeliti s tobom, ali tebe nema. Trebali smo još toliko toga preživjeti zajedno, imali smo bezbroj planova, ali tebe sada nema. Poželim te uvijek. Poželim tvoj miris, pogled, osmijeh... Užasno nedostaješ. Prošli su dani, mjeseci, proći će i godine, svaku noć se ponavlja isti film. Srećemo se ti i ja često, tu negdje između zemlje i neba, u snovima, a ja žalim svaki put kada se probudim. Želim ti prenijeti svoje misli i snove, a u njima ti reći da te volim kao i onog dana kada smo jedno drugom rekli: 'Vidimo se...'", pročitala je Arijana Memić kroz suze.

Podsjećamo, skup podrške porodicama Dragičević i Memić nedavno je održan u Beču.