{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skup podrške borbi protiv kriminala

S
Sarajevo-x.com
13.11.2008. u 12:20
0
18
Skup podrške borbi protiv kriminala
0
Skup podrške borbi protiv kriminala
"ACIPS", pokret "Dosta!", UG "Akcija Građana" i UG "Zašto ne" pozivaju sve građane da im se pridruže u petak u 13 sati ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na velikom mitingu podrške medijima i institucijama koje svojim otvorenim ulaskom u konflikt sa organizovanim kriminalnom daju nadu da u BiH pravna drzava može biti uspostavljena.
Povod su sve češće prijetnje i pritisak kriminalaca na medije i ljude u policiji i tužilaštvu koji su se usudili suprotstaviti kriminalcima.

- Pojedine medijske kuće i javne ličnosti takođe su se hrabro uključile u borbu protiv mafije, razbijajući dosadašnju jezivu tišinu koja po pravilu okružuje kriminal zaštićen državnim strukturama. Ali njihovi napori neće značiti ništa ako vi, građani i građanke ove države, nastavite da ćutite. Njihovim porodicama se prijeti, bezbjednost im je ugrožena, sloboda kretanja im je ograničena, izloženi su siledžijskim prijetnjama kriminalaca i pritiscima korumpiranih moćnika koji žele da zaustave proces dekriminalizacije društva – stoji u pozivu. Pozivaju se i sve političke partije i institucije sistema da javno podrže obračun sa organizovanim kriminalom u BiH.

- Tražimo da sigurnosne službe i medijske kuće koje se bore protiv organizovanog kriminala budu oslobođene političkih pritisaka i prijetnji kriminalaca te da im se obezbijedi lična sigurnost i radni uvjeti – dodaje se u pozivu na skup.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: