Skup podrške bivšim radnicima Robne kuće "Bosna"

F
FENA
18.1.2010. u 14:12
0
0
Skup podrške bivšim radnicima Robne kuće "Bosna"
0
Skup podrške bivšim radnicima Robne kuće "Bosna" Sa jučerašnjeg okupljanja (Foto: Arhiv)
Više od stotinu građana okupilo se danas u 12 sati ispred robne kuće "Bosna" u Zenici, dajući podršku grupi od 40-ak bivših radnika ovog preduzeća koji sedmi dan protestuju u objektu robne kuće i traže uvezivanje radnog staža, isplatu plata i otpremnina.
Predstavnici nevladinih organizacija koje su se uključile u pripremu skupova podrške bivšim radnicima Robne kuće "Bosna", pozvali su visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikolu Špirića i druge bh. političare da spriječe pljačku bh. imovine.

"Danas ćemo uputiti pismo Inzku u kojem ćemo ga informirati o kriminalnim radnjama koje su pratile privatizaciju objekata Robnih kuća "Beograd" i drugih. Pozivamo SIPA-u koja ima svu potrebnu dokumentaciju da reaguje i riješi ovaj slučaj", rekao je predsjednik Udruženja "Eko pokret" Hasan Kreho.

Na skupu je pročitan telegram podrške Srđana Dizdarevića, predsjednika Helsinškog komiteta u Bosni i Hercegovini, u kojem se navodi da bi na Trgovačkom sudu u Beogradu do 22. januara trebala biti donesena presuda kada je u pitanju spor o vlasništvu nad objektom koji je do 1992. bio u sastavu preduzeća Robne kuće "Beograd".

Okupljanje je proteklo bez incidenata.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: