{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skup o programu evropske zajednice za istraživanje

S
23.4.2009. u 08:19
0
0
Skup o programu evropske zajednice za istraživanje
0
Skup o programu evropske zajednice za istraživanje
Ministarstvo civilnih poslova BiH i Evropska komisija danas u Sarajevu organizuju Informativni skup o Sedmom okvirnom programu Evropske zajednice za istraživanje, tehnološki razvoj i ogledne aktivnosti (FP7), kome će prisustvovati i evropski komesar za nauku i istraživački rad Janez Potočnik.
U saopštenju Ministarstva civilnih poslova BiH navodi se da je učešće na ovom skupu, koji će biti održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, najavilo više od 150 naučnih radnika i privrednika

Cilj ovog skupa je da se predstavnici naučne i poslovne zajednice BiH upoznaju sa prilikama koje nudi nedavno potpisano pridruživanje BiH Sedmom okvirnom programu Evropske zajednice za istraživanje, tehnološki razvoj i ogledne aktivnosti (FP7), te da podstakne dijalog, utvrde potencijalno zainteresovani partneri i zacrta put za dalju saradnju sa evropskom istraživačkom zajednicom.

Predstavnici Generalne direkcije Evropske komisije za istraživanje će dati informacije, primjere konkretnih programa rada, te objasniti praktične aspekte učešća u pozivima na podnošenje prijedloga projekata za FP7.

BiH je postala pridružena zemlja FP7 u novembru 2008. godine.

FP7 podržava naučna istraživanja u EU i široj Evropskoj istraživačkoj zoni sa budžetom od gotovo 55 milijardi evra tokom vremenskog perioda od 2007. do 2013. godine.

Program omogućava finansiranje zajedničkih istraživanja u strateškim oblastima kao što su zdravstvo, energija, klimatske promjene, informacione tehnologije, nanotehnologije ili transport.

FP7 takođe stimuliše mobilnost naučno-istraživačkih radnika putem bespovratnih sredstava programa Marije-Kiri i ima specijalne programe za podršku izgradnje kapaciteta kao što su istraživačka infrastruktura, istraživanje za mala i srednja preduzeća i nauku u društvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: