Jerko Ivanković Lijanović
0

"Skup dva HDZ-a nije Hrvatski sabor"

FENA
Jerko Ivanković-Lijanović
Jerko Ivanković-Lijanović
Hrvatska demokratska zajednica BiH i Hrvatska demokratska zajednica 1990 mogu organizirati skup svojih članova i istomišljenika, ali bez zastupnika drugih stranaka s hrvatskim predznakom i dužnosnika Hrvata to nije niti može biti hrvatski narodni sabor, kazao je u nedjelju Jerko Ivanković Lijanović.

U intervjuu Radiju Federacije BiH potpredsjednik federalne vlade i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović izjavio je da Narodna stranka Radom za boljitak ni on osobno nisu dobili poziv za taj sabor.

"Da sam dobio poziv, odazvao bih se i sudionicima za govornicom rekao koliko je štete hrvatskom narodu u proteklih 20 godina napravio HDZBiH", naglasio je Ivanković Lijanović.

Odgovarajući na pitanje kako funkcionira Vlada Federacije u kojoj su ministri iz četiriju stranaka Političke platforme koju je izradila Socijaldemokraska partija, sagovornik je rekao.

"Vrlo sam zadovoljan time što federalna vlada funkcionira kao tim. Premijer Nermin Nikšić to vodi kvalitetno. Sve odluke do sada su donesene jednoglasno. Rasprava o svakom pitanju vodi se do točke do koje svi imamo zajednički stav. Istaknuo bih da imamo veliku demokraciju prilikom donošenja odluka, ali kad se odluke donesu, moramo ih provoditi."

Jerko Ivanković Lijanović je istakao da se on s premijerom Nikšićem i dopremijerom Desnicom Radivojevićem često sastaje. Dodao je da je to važna novost, budući da se prethodni vrh federalne vlade vješto izbjegavao.

"Ovaj sastav federalne vlade se formirao na konkretnom programu rada, a ne na pukoj raspodjeli fotelja. Zbog toga mi i funkcioniramo kao tim. To nekima ne izgleda prirodno, jer su u Plaformi stranke političkog centra, desnice i ljevice, ali mi sigurno nismo kao rogovi u vreći, nego kao skupina politički odgovornih osoba", naglasio je Jerko Lijanović.

Upitan da prokomentira napade i prijetnje članovima stranaka iz Platforme s hrvatskim predznakom, sugovornik je rekao da ga to ne plaši.

"Osjećam se sigurno na samo u Širokom Brijegu gdje mi je obitelj nego i u zapadnoj Hercegovini i cijeloj Federaciji. Odbio sam prijedlog da mi se osigura zaštita kuće i odredi osobno osiguranje", rekao je u intervjuu Radiju Federacije BiH potpredsjednik Vlade FBiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović.