Desetine osoba
177

Skoro cijeli Nezavisni blok iz Tuzle prešao u Stranku za BiH

A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Veliki broj sada već bivših članova Nezavisnog bloka (NB) u Tuzlanskom kantonu danas je zvanično prešao u redove Stranke za BiH (SBiH).

Kako je istaknuto danas u Tuzli, pregovori o prelasku trajali su izvjestan period, a redove Stranke za BiH popunile osobe iz Tuzle, Lukavca, Gračanice i Gradačca koje su odlučile napustiti stranku kojom predsjedava Senad Šepić.

Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić danas je kazao da na ovaj način stranka koju predvodi postaje jača za one ljude koji su patriotski orijentisani.

"Praktično kompletan Nezavisni blok iz Tuzlanskog kantona danas pristupa Stranci za BiH. Nama je danas svaki patriota koji je spreman biti temelj BiH bitan, a Stranka za BiH je pokazala koliko joj je bitna BiH. U Vladi TK mi smo dali dva ministra i dva delegata u Skupštini TK. Prema informacijama koje imamo za ovih nešto više od 100 dana rada naša dva ministra su proglašeni najboljima i najsavjesnijima. To je primjer kako reformisana Stranka za želi dokazati i pokazati kako brine o Bosni i Hercegovini", rekao je Jerlagić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Sada već bivši članovi Nezavisnog bloka nisu previše željeli govoriti o razlozima prelaska u Stranku za BiH, odnosno napuštanja Nezavisnog bloka. Međutim, poznato je da nezadovoljstvo među članstvom Nezavisnog bloka u tuzlanskoj regiji postoji već nekoliko mjeseci, a u proteklom periodu mnogo se nije učinilo na jačanju ove organizacije.

Među onima koji je danas prešao u Stranku za BiH je i ekonomski analitičar Admir Čavalić, a kako je istakao uvedena je mlada ekipa sastavljena od nekoliko doktora nauka, destina magistara i uglednih građana.

"Uveli smo svježu ekipu koja je istrčala jednu utakmicu i sada se želi dokazati i pokazati i unijeti promjenu. Ovdje su u pitanju osobe koje su u proteklih deset mjesci napuštali Nezavisni blok, ima i onih novih koji su nam se u međuvremenu priključili, ali i pojedinaca koji su u tom političkom subjektu bili do zadnjeg dana. Ne možemo tačno govoriti o ciframa koliko nas je prešlo, ali je riječ o desetinama osoba. Zaključili smo da nema perspektive dalje djelovati u toj stranci i bez imalo intencije da napakostimo, donijeli smo odluku o napuštanju Nezavisnog bloka", rekao je Čavalić.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, Nezavisni blok u Tuzlanskom kantonu imao je najjače organizacije u Lukavcu, Gradačcu, Gračanici u Tuzli.