{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skoro 80 posto građana podržava proces evropskih integracija

F
31.12.2009. u 16:04
0
3
Skoro 80 posto građana podržava proces evropskih integracija
0
Skoro 80 posto građana podržava proces evropskih integracija
Prema rezultatima stalne ankete na Internet stranici Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini građani BiH podržavaju procese evropskih integracija.
Tako 79,83 posto posjetilaca portala podržava, a tek 9,77 posto je protiv, dok 10,4 posto nema nikakvo mišljenje o "evropskom putu" BiH.

Na upit da li će Bosna i Hercegovina (kako je kao jedno od težišta nove strategije njegove vlade za priključenje svih zemalja Balkana u EU, pod nazivom „Agenda 2014“, prilikom nedavne posjete Sarajevu, kao jednu od mogućnosti, najavio zamjenik ministra vanjskih poslova Grčke), već 2014. godine postati članica EU - 23,5 posto posjetilaca portala je odgovorilo sa "da".

Još više optimizma je pokazalo 13,97 posto ispitanika, koji smatraju da BiH može i prije 2014. godine biti punopravni član EU.

37,5 posto posjetilaca portala Evropskog pokreta u BiH je, i pored ekonomske krize, kašnjenja domaćih političara u ispunjenju obaveza naspram EU i viznog režima, koji je još uvijek na snazi za naše građane, izuzetno optimistično što se tiče priključenja u EU. Nasuprot optimizmu, veliki dio ispitanika, tačnije nešto manje od jedne četvrtine ili 24,17 posto je pesimističan sa stavom i mišljenjem da BiH nikada neće postati punopravna članica EU.

Ipak, najveći dio građana Bosne i Hercegovine smatra da možemo tek nakon 2014. godine očekivati priključenje u EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: