|

Skoplje: Zaplijenjena velika količina oružja od Albanaca

Skoplje: Zaplijenjena velika količina oružja od Albanaca
0
F
FENA
9.11.2007. u 18:50
0
komentara
0

dijeljenja
Skoplje: Zaplijenjena velika količina oružja od Albanaca
Zaplijenjeno oružje na Šar planini u akciji makedonske policije protiv naoružanih albanskih skupina u srijedu dovoljno je za opremu bataljuna od 650 ljudi, rekli su predstavnici makedonskog ministarstva unutarnjih poslova koji su u petak stranim diplomatima i novinarima pokazali zaplijenjeno oružje.
Zaplijenjeni su raketni bacaèi 'osa', protuavionski lanseri 'strela', zolje, protuavionske strojnice 12 mm, minobacači od 80 mm, dinamit. Ministrica unutarnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je da je policija već dulje vrijeme znala za naoružane skupine na terenu, ali da je odluka za akciju donesena tek kada su obavještajci potvrdili da je njihov cilj osvojiti teritorij o čemu svjedoče i protuzrakoplovni lanseri tipa 'strela'.

Ovo je najveća zapljena ilegalnog oružja do sada. Radi se o različitim tipovima topničkog oružja, granatama, minobacačima, bestrzajnim topovima, raketnim bacačima 'osa', ručnim bacačima granata, različitim tipovima bombi, protupješačkim minama, te raznim tipovima automatskog oružja, većoj količini streljiva, dva protuzrakoplovna lansera zemlja -zrak tipa 'strela', zatim 9 raketnih bacača zolja, i drugom oružju, čija količina jasno govori o velikoj razornoj moći, istaknula je Jankulovska.

Policijski stručnjaci tvrde da je kolièina zaplijenjenog oružja dovoljna za opremu bataljuna od 650 ljudi.

Protiv 13 uhićenika i četvorice u bijegu podignute su kaznene prijave za kriminal.

U tetovskom kraju sada je mirno i specijalne policijske snage su povučene. Ne postoji izravna prijetnja za sigurnost Makedonije izvana, ocijenio je direktor Agencije za obavještavanje Viktor Dimovski i dodao da se odvija intenzivna suradnja sa KFOR-om na Kosovu tako da je stanje na granici pod kontrolom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.