{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Škole u Kantonu Sarajevo dobile su ormariće namijenjene učenicima prvih razreda

22.9.2017. u 14:08
192
7
Škole u Kantonu Sarajevo dobile su ormariće namijenjene učenicima prvih razreda
192
Sedamdeset škola sa područja Kantona Sarajevo dobilo je ormariće u kojima će učenici prvih razreda moći ostavljati opremu za tjelesni odgoj, pribor za likovno i druge stvari koje su potrebne za praćenje određenih nastavnih predmeta, istakao je ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović koji je danas zajedno sa direktoricom OŠ "Musa Ćazim Ćatić" Fatimom Prohić predstavio namjenu i funkciju ovih ormarića.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Po njegovim riječima, već se duže vrijeme govori o težini đačkih torbi, a ovo je samo jedan od načina kojim žele da rasterete naše mališane.

"U narednom periodu nastojat ćemo nabaviti ormariće za učenike drugih i trećih razreda, a naredne godine i za četvrte i pete", najavio je ministar Kazazović.

Dodao je i kako je resorno ministarstvo opredjeljeno za donošenje Zakona o udžbenicima, što je i predviđeno novim Zakonom o osnovnom obrazovanju.

Na taj način bi se prije svega uredila izdavačka djelatnost, jer se roditelji žale na visinu cijena knjiga.

"Već smo izradili nacrt tog zakona i mislim da ćemo od naredne školske godine moći obezbijediti i besplatne udžbenike", poručio je ministar Kazazović.

Naveo je i kako je resorno ministarstvo u svim školskim objektima osiguralo alarmnu i vatrodojavu, te video nadzor, kao i da će uskoro svi školski objekti biti osigurani.

Majka učenice prvog razreda Lorene Balsini zahvalila se resornom ministarstvu što su kupovinom ormarića djeci dali mogućnost da u njima ostave svoje stvari, te im olakšali njihovu prvu fazu obrazovanja.

I direktorica škole Prohić je kazala kako je i ovo jedan od načina da se poboljšaju uvjeti rada u školama.

Kako je pojašnjeno, riječ je o garderobnim ormarima koji imaju 10 pretinaca, sa aluminijskim okvirom za natpis i zidnom magnetnom vješalicom u setu, uz zidni ormarić za ključeve i samostojeći stalak za kišobrane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: