Uskoro novi sistem
268

Škole u Brezi sutra dobivaju grijanje, direktor komunalnog preduzeća razriješen dužnosti

E. M.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Škole u Brezi sutra ujutro bi trebale dobiti grijanje, a direktor javnog komunalnog preduzeća razriješen je dužnosti, potvrđeno je portalu Klix.ba.

Djeca u školama u Općini Breza već skoro mjesec dana smrzavala su se u školi zbog problema s isporukom toplotne energije, a načelnik Općine Breza Vedad Jusić za Klix.ba je kazao da je taj problem danas riješen te da će danas u sistem biti puštena voda.

"U proteklih desetak dana imamo tri situacije. Prva je ta i najbitnija da su javno komunalno preduzeće i Rudnik mrkog uglja 'Breza' potpisali ugovor o isporuci grijanja, drugo da je direktor javnog komunalnog preduzeća koje je zaduženo za isporuku toplotne energije razriješen dužnosti, izmeđuostalog i zbog isporuke grijanja, a treće je to da smo dobili pismenu garanciju da će danas voda biti puštena u sistem, a već sutra bi trebali biti vrući radijatori", kazao je Jusić.

Dodao je da ovaj problem u Brezi postoji već 20-ak godina te da su ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić i on osigurali rebalans budžeta i time osigurali oko 160.000 KM za sisteme grijanja u školama.

"Ovo je problem koji postoji 20 godina i prvi sam koji je s ministrom izašao u konačno rješavanje problema. Izdvojili smo po 80.000 KM, koliko je procjena radova i mi već u decembru idemo s javnom nabavkom. Kada se završi procedura, firme će doći ugraditi sisteme za grijanje na pelet i s tim nećemo imati nikakvih dešavanja. Dugoročno ćemo riješiti ovaj problem", zaključio je Jusić.