{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skokovi sa višegradske ćuprije odgođeni zbog Srebrenice

8.7.2015. u 15:56
35
16
Skokovi sa višegradske ćuprije odgođeni zbog Srebrenice
35
Skokovi sa višegradske ćuprije odgođeni zbog Srebrenice
Deveta manifestacija "Skokovi sa višegradske ćuprije", koja se trebala održati u subotu 11. jula u Višegradu, otkazana je nakon intervencije Sulje Fejzića, predsjednika SO Višegrad.
Nakon što je saznao da je održavanje manifestacije planirano na dan godišnjice genocida u Srebrenici Fejzić je obavio razgovore sa organizatorima.

"Odmah sam razgovarao sa Oliverom Todorović, direktoricom Turističke organizacije Višegrad koja je organizator i načelnikom opštine Slavišom Miškovićem koji podržava ovu manifestaciju. Iako je bilo obavljeno i plakatiranje grada, dobio sam informaciju da je ovaj događaj otkazan za avgust", izjavio je Fejzić.

Ovakav gest organizatora Fejzić je ocijenio razumnim u situaciji kada cijeli svijet zna šta predstavlja 11. juli.

"Na ovaj način žrtve srebreničkog genocida neće biti vrijeđane ni ponižavane. Zbog ovog pozitivnog gesta smatram da za nas ima nade i drago mi je što su predstavnici i opštine i turističke organizacije pokazali da imaju razumijevanja prema drugima i drugačijima te na ovaj način iskazali poštivanje prema žrtvama genocida u Srebrenici", dodao je Suljo Fejzić, predsjednik SO Višegrad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: