Bojan Bajić
0

Skloniti sa scene "manipulaciju" vladajućih stranaka

FENA
Predsjednik Naše stranke i kandidat za načelnika općine Rudo Bojan Bajić pozvao je danas sve građane u BiH da na predstojećim izborima kažu da prihvataju BiH i njene entitete, te tako sa političke scene sklone postojeću vrstu političke manipulacije od vladajućih stranaka, koje "građane drže u strahu, a istovremeno veoma dobro sarađuju i obrću stotine miliona eura u zajedničkim poslovima".

Bajić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da ova stranka zastupa jedinstven stav, koji nema nijedna druga politička struktura, a to je da neupitno prihvataju BiH, njene entitete, sve narode i različitosti.

„Taj politički stav ima budućnost, a sve ostalo su predizborne igre i trikovi“, rekao je Bajić koji je naglasio da su predstojeći izbori posebno važni u RS-u, „gdje je na sceni stvaranje jednopartijskog sistema, proizvodnja straha s najvećih funkcija, u čemu predvodi premijer RS-a Milorad Dodik s neprimjerenim i nepristojim govorima“.

Građani i na lokalnim izborima, kako je dodao, moraju tome reći stop, kako bi se okrenuli stvaranju demokratskog društva u kome može slobodno da se govori i misli, a da niko neće da građanima prijeti da će ostati bez posla ili da na neki drugi način ih ucjenjuje.

On je istakao da je cilj Naše stranke da postane parlamentarna u Banjoj Luci, te da ne posmatra predstojeće izbore samo kao pitanje rješavanja infrastrukture, već kao proces u kome će građani podržati ovu stranku da postane značajan politički faktor.

Nosilac odborničke liste Naše stranke za Skupštinu Grada Banja Luka Ozren Trišić rekao da je prioritet ove stranke smanjenje nezaposlenosti, istakavši da je iz gradskog budžeta u te svrhe potrebno svake godine izdvojiti 10 posto sredstava ili 16 miliona KM.

Naša stranka izlazi na izbore u 44 općine, ima kandidate za načelnika u 13 lokalnih zajendica od čega četiri u RS-u, a smatra da će osvojiti po jedno načelničko mjesto i u Federaciji BiH i RS-u.