Ski Legends Hit Challenge
0

Skijaško-zabavni spektakl u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Na današnjoj Press konferenciji u Coloseum Clubu u Sarajevu bila je predstavljena zabavno-sportska priredba Ski Legends Hit Challenge, koja će se ove godine povodom 25-godišnjice olimpijskih igara održati na Bjelašnici.

Konferenciji su prisustvovali direktor društva ZOI 84 Nedžad Ajnadžić, nekadašnji alpski skijaš Jure Košir i mr. Tilen Majnardi, predstavnik grupacije Hit, koja predstavlja jednu od najvećih gaming & entertainment korporacija u Evropi.

Skijaške legende će se ove godine vratiti u Sarajevo i na scenu olimpijskih igara. Društvo ZOI 84 će u saradnji sa sportskom agencijom CM Sports i grupacijom Hit, koja koje je razvila robnu marku Ski Legends Hit Challenge i u Sarajevu posjeduje gaming & entertainment centar Coloseum Club, organizirati dvodnevnu sportsko-zabavnu manifestaciju Ski Legends Hit Challenge, koja se u zadnje tri godine u saradnji sa najuspješnijim slovenačkim alpskim skijašem Juretom Koširom, organizovala u Kranjskoj Gori, u Sloveniji.

Priredba je zasnovana kao kombinacija sportskih i zabavnih aktivnosti, a riječ je o događaju kojeg posjećuju brojni legendarni sportisti, biznismeni, muzičke zvijezde, političari i mnogi drugi.

Ovogodišnje, četvrto i olimpijsko izdanje će se održati u Sarajevu i na skijalištu Bjelašnica u petak i subotu, 19. i 20. decembra ove godine. U petak će se održati takozvana VIP "Bijela večera“, na kojoj će se putem izvlačenja brojeva formirati skijaški timovi za 1. vožnju, u kojoj će prisustvovati skijaške legende, VIP-ovi i drugi gosti (cca. 100 takmičara), a u subotu 20. 12. 2008 biće održan glavni dio manifestacije, koja će se odvijati od 13:00 – 24:00 sata u "areni Bjelašnica“ na lokaciji cilja olimpijskog spusta iz 1984.

Start 1. vožnje veleslaloma legendi planiran je za 14.30h, start druge vožnje, u kojoj nastupaju samo skijaške legende 84´ u paralelnoj utrci, za 17.00h. Nakon toga slijedit će glavni dio zabave sa koncertima i drugim zabavnim programom. Između prve i druge vožnje veleslaloma legendi biće održan i atraktivni Red Bull show. I ove godine planiran je prijenos druge vožnje veleslaloma na jednoj od TV stanica u Bosni i Hercegovini, a TV signal biće na raspolaganju i stanicama u drugim državama.

Za mnoge su olimpijske igre u Sarajevu bile jedne od najboljih igara do sada, a Sarajevo je prije svega sportistima i posjetiocima ostalo u sjećanju kao jedan od najljubaznijih olimpijskih gradova. I zato organizatori ovogodišnje priredbe već sada mogu potvrditi dolazak skijaških legendi tih igara kao što su Bill Johnson, Peter Müller, Anton Steiner, Jure Franko, Boris Strel, Perinne Pelen, Mateja Svet, a pored njih svoj dolazak potvrdio je i skijaška legenda devedesetih, Alberto Tomba, koji je bio glavni konkurent i veliki prijatelj suorganizatora ove priredbe Jureta Košira.