BiH
2

Skijaši se žale na staze na Bjelašnici, iz ZOI-a poručuju da im treba vremena

Piše: Er. M.
Ilustracija
Ilustracija
Skijaši koji su se danas uputili prema Bjelašnici izrazili su nezadovoljstvo neuređenošću skijaših staza na planini. Iz KJP ZOI '84 poručuju da im je potrebno vremena te da će staze biti uređene već sutra.

Snijeg koji je padao cijelu noć izmamio je brojne skijaše da se danas upute u pravce olimpijske ljepotice Bjelašnice. Uprkos njihovim očekivanjima i idealnim uslovima za skijanje na planini su ih dočekale neuređene staze.

Skijaši su upozorili da je stanje na Bjelašnici katastrofalno pitajući se šta uopće radi KJP ZOI '84. Tim povodom razgovarali smo sa koordinatorom marketing službe u ZOI'84 Suadom Jusićem koji nam je kazao da je poseban problem predstavljao snijeg koji je padao cijeli noć i koji je otežao uređivanje staze.

"Staze će već sutra biti pripremljene. Uposlenicima ski centra je potrebno bar nekoliko sati da u potpunosti pripreme staze i puste u rad sve kapacitete za komercijalno skijanje", rekao je Jusić.

O stanju na skijalištima razgovarali smo i sa uposlenicima ZOI-a na Bjelašnici koji ističu da se od jutros suočavaju sa problemima koji su nastali zbog stradanja 35 kilovoltnog dalekovoda na Bjelašnici. To je, kako kažu, utjecalo na rad liftova koji dobar dio vremena nisu radili.

"Alternativno dok se ne riješi saniranje prebacili su oko 12.30 napajanje sa Pazarića", ističu iz ZOI-a.

Skijašima poručuju da je na planini palo pola metra snijega koji je vrlo težak zbog čega su potrebni dodatni napori i ljudi i mašina u procesu uređivanja staza. Kako kažu, timovi će raditi cijelu noć i nadaju se da će sutra u funkciji biti i vrh Bjelašnice.