{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skijaši dobro, u toku otklanjanje kvara na žičari

F
4.1.2008. u 12:26
0
0
Skijaši dobro, u toku otklanjanje kvara na žičari
0
Skijaši dobro, u toku otklanjanje kvara na žičari
Svi skijaši koji su sinoć evakuirani sa ski-dvosjeda "Skočine“ na Jahorini osjećaju se dobro, a nadležni predstavnici Olimpijskog centra Jahorina rade na otklanjanju kvara koji se jučer desio na toj žičari kako bi ona tokom dana bila ponovo stavljena u funkciju.
Oko 120 skijaša bilo je zarobljeno oko šest sati na ski-dvosjedu "Skočine" uspljed većeg tehničkog kvara do koga je došlo oko 15.45 sati.

Direktor Tehničke baze Olimpijskog centra Jahorina Vlajko Lopatić kazao je u izjavi za medije u RS-u da trenutno zasjeda štab koji analizira jučerašnji događaj, akciju spasavanja, kao i korake koje treba hitno preduzeti s ciljem saniranja novonastale situacije.

Lopatić je istakao da se dogodio tehnički kvar od kojeg nisu imuni ni mnogo poznatiji svjetski i evropski ski-centri i dodao da kao šef službe ne bježi od odgovornosti.

Pripadnici Olimpijskog centra Jahorina i Gorske službe spašavanja sinoć su nakon prve procjene bezbjedno evakuirali veći dio skijaša sa žičare, dok su neki od njih, s obzirom na konfiguraciju terena, sami iskočili iz žičare.

Problem su predstavljali skijaši koji su se u momentu zaustavljanja žičare nalazili na visinski nepristupačnim mjestima i trebalo je dodatno vrijeme i da oni budu bezbjedno evakuirani.

Predstavnici Olimpijskog centra Jahorina su se na pomoći zahvalili Gorskoj službi spašavanja, pripadnicima Kantonalnog i Federalnog MUP-a te specijalnim jedninicama MUP-a RS i MUP-a FBiH, koji su se odazvali apelu za pomoć.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: