Hladan tuš na planini
1.8k

Skijaše na Bjelašnici dočekalo neugodno iznenađenje: Zemlja, kamenje i liftovi koji ne rade

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Ljubitelji skijanja koji su se rano jutros uputili na Bjelašnicu kako bi dan proveli na stazama i uživali na olimpijskoj ljepotici doživjeli su razočarenje s obzirom da su ih dočekali zatvoreni liftovi i neuređene staze.

Naime, iako je bilo planirano da sistem za vještačko osnježivanje već u subotu ujutro obezbjedi skijanje u donjem dijelu planine, to se nije dogodilo što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod skijaša.

"Bože sačuvaj. Nema pola centimetra snijega. Nisu pustili ništa, ništa ne radi. Kažu nam da je besplatno, a zapravo se mi moramo sami penjati. Došao sam jer su rekli da će biti besplatno skijanje. Zemlja, kamenje... Ovo nije za ni za skijanje ni za bordanje", kazao nam Antonio Pravić iz Sarajeva.

Među okupljenim skijašima pojavila se informacija da liftovi nisu pušteni u rad jer došlo do kvara, tačnije kidanja kablova, što nam je i potvrdio jedan od uposlenika firme ZOI '84.

"Imamo prekid linije na liftu, radnici su na terenu i rade na otklanjanju problema. Nadamo se da će brzo biti uspostavljena linija. Izvinjavamo se svima, krenulo je naopako", rekao je za Klix.ba uposlenik ove firme.

Nezadovoljni skijaš Haris Bašić kazao nam je da se radi o sabotaži.

"Očigledno da se radi o sabotaži ljudi iz ZOI-ja koji su mašinama prekinuli kablove i uništili stazu koja je jučer bila izvanredna", rekao nam je nezadovoljni skijaš Haris Bašić.

Vodeći se izrekom da nada umire posljednja, skijaši i borderi vrijeme provode šetajući u dnu staze s pogledima ukrenutim ka vrhu olimpijske ljepotice.

Kako su istakli uposlenici ZOI '84 šestosjed nije u funkciji, ali će tokom jutra biti pušten u rad samo za vožnju uz panoramsko razgledavanje s obzirom da gornji dio staze nije spreman za skijanje.

Oni koji su jutros stigli na Bjelašnicu s namjerom da prvi put ove sezone stanu na skije, to će, opet prema riječima uposlenika ZOI '84 moći kada se u rad pusti lift BX u narednim satima.

Također treba istaći da su odgovorni za staze na Bjelašnici uputili poziv skijašima da subotu provedu na ovoj planini uz besplatno skijanje od 8 do 16 sati, kao i u noćnom terminu od 18:30 do 21:00 sati.

Jutros je ekipa portala Klix.ba posjetila Jahorinu i Ravnu planinu gdje su staze uređene, a ski liftovi u funkciji.