Kladanj
0

Ski izletište Karaulu posjetilo više od 6.000 ljudi

Sarajevo-x.com
Tokom desetak sniježnih dana u toku ove zime Ski centar Karaula kod Kladnja posjetilo je više od 6.000 skijaša, izletnika, i ljubitelja sniježne idile na otvorenom.

Ski centar Karaula nalazi se 800 metara od centra Kladnja, kapaciteta 1.200 skijaša u satu, dužine 1.100 metara sa skijaškom stazom dužine 1.700 metara privlači izuzetno veliki broj posjetilaca iz Tuzlanskog kantona, ali i šire regije.

"Interesovanje posjetilaca je izuzetno veliko, posebno ove godine kada smo imali više sniježnih dana. Dolazile su organizirane posjete studenata katedre za fizičku kulturu Univerziteta u Tuzli, grupe izletnika koji, pored skijanja, žele uživati u prekrasnom ambijentu, te brojni izletnici iz svih općina Tuzlanskog kantona, ali i šireg područja", kaže Dževada Alibašić, direktorica Ski centra Karaula Kladanj.

Iako posljednjih dana nema dovoljno snijega za skijanje duž cijele staze, izletnicima se nudi mogućnost užitka u sankanju, igri, šetnji, roštiljanju, konzumiranju zdrave vode i užitku u čistom planinskom zraku, posebno za stanovnike sredina u kojima postoje veliki zagađivači.

Iz Ski centra Karaula poslali su pozive svim školama u Tuzlanskom kantonu da organizirano posjete ovo izletište i uživaju u prekrasnom ambijentu i prirodnom okruženju.