Ideja za vikend
0

Ski centar Karaula - čist vazduh i odlična ponuda

Sarajevo-x.com
Ski centar Karaula kod Kladnja za vrijeme zimske turističke i skijaške sezone godišnje posjeti više od 6.000 skijaša, izletnika, i ljubitelja snježne idile na otvorenom. Ovdje dolaze cijele porodice i svi drugi zaljubljenici u planinu koji imaju priliku uživati u svježem vazduhu i odličnoj ponudi ugostiteljsko-turističkih objekata.

Ovaj ski centar nalazi se 800 metara od centra Kladnja, kapaciteta je 1.200 skijaša u satu, te dužine 1.100 metara, sa skijaškom stazom od 1.700 metara.

Iako ovu zimu nisu obilježile snježne padavine na bh. planinama, u ovom centru pored skijanja, izletnicima se nudi mogućnost užitka u čistom planinskom zraku, igri, šetnji, roštiljanju, konzumiranju zdrave vode, kao i fantastičan pogled na predjele planine Konjuh. Ovo je poseban ugođaj za stanovnike sredina u kojima postoje veliki zagađivači koji, kako ističu iz ovog ski centra, na Karauli po pristupačnim cijenama mogu prespavati, jesti tradicionalna bosanska jela i koristiti usluge ski-lifta.

Pojedinačnu kartu za jednu vožnju ski-liftom odrasli plaćaju 3 KM, dok za djecu karta košta 2 KM. Dnevna karta košta 14 KM, a za djecu 12 KM, a također se mogu kupiti i poludnevne karte. U ponudi se nalaze i sedmodnevne karte u iznosu od 84 KM.

Smještajni kapaciteti u hotelima Bosna i Muška voda, motelima Amerika i Jelen posjetiocima nude 300 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Ako je suditi po informacijama koje stižu iz Meteo BiH, bit će još padavina, odnosno snijega, koji će popraviti cjelokupnu sliku zimskog centra, kako na svim većim planinama u BiH, tako i na Konjuhu, do kojeg se može stići iz većine gradova Tuzlanskog kantona za manje od sat vremena vožnje.