Proces u Sarajevu
30

Skakina advokatica Senka Nožica: Ovo će biti dug postupak, na kraju ćemo pobijediti

A. Ku.
Abdulah Skaka i Senka Nožica (Foto: T. S./Klix.ba)
Abdulah Skaka i Senka Nožica (Foto: T. S./Klix.ba)
Senka Nožica, advokatica bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, koji se na današnjem ročištu izjasnio da nije kriv za djela koja mu se stavljaju na teret, kazala je da predstoji dug sudski postupak u kojem će biti izneseno dosta dokaza.
"Problem je što mi nismo dobili dokaze iz istrage a dokaze ne možemo dobiti dok sudija ne završi svoj posao i ne pošalje to sudiji koji će suditi. U svakom slučaju ne vjerujem da će suđenje biti zakazano za mjesec do dva, a sve zavisi od toga kojeg ćemo sudiju dobiti. Ovo je dug postupak, dosta svjedoka i dokaza i na kraju ćemo pobijediti", rekla je Nožica u obraćanju novinarima.

Nožica je ranije kazala da ne postoji osnovana sumnja da je Skaka počinio krivično djelo te da će dokazati da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 81 svjedoka, osam vještaka elektroenergetske, građevinske i ekonomske struke i vještaka iz oblasti kriminalistike.

Predloženo je i izvođenje više od 600 materijalnih dokaza.

Podsjetimo, sudski postupak se vodi protiv Abdulaha Skake, Amele Kolovrat, Farisa Foče i Hasana Mrkonje i svi oni danas su se pred sudom izjasnili da nisu krivi.

Optužena Dženela Kacila je ranije postigla sporazom o priznanju krivice s tužilaštvom.