BiH
667

Skaka umjesto Čampare: SDA i SDP dogovorili imenovanje zamjenika gradonačelnika Sarajeva

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Predsjednik Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Stari Grad Abdulah Skaka na narednoj sjednici Gradskog vijeća koja je zakazana za 23. decembar bit će imenovan za zamjenika gradonačelnika Sarajeva, saznaje portal Klix.ba.

Pozicija zamjenika gradonačelnika Sarajeva ostala je upražnjena nakon što je Aljoša Čampara, također iz SDA, izabran za federalnog ministra unutrašnjih poslova.

Kako saznajemo, imenovanje Abdulaha Skake u Gradskom vijeću trebali bi podržati vijećnici Stranke demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Imenovanje su dogovorili timovi političkih stranaka na čelu sa predsjednikom Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu Asimom Sarajlićem i predsjednikom Kantonalne organizacije SDP-a u Sarajevu Igorom Kamočajijem.

Skaka je već u aprilu najavio da je bilo ponuda iz SDA da se kandiduje za funkciju zamjenika gradonačelnika Sarajeva, ali da organi Stranke nisu donijeli nikakav zvaničan stav.

On je tada kazao kako smatra da je logično "da se kao osoba koja dolazi iz jedne od najstarijih sarajevskih porodica" nađe na toj funkciji ili nekoj drugoj sličnoj.

Abdulah Skaka se na lokalnim izborima 2012. godine kandidovao za načelnika Općine Stari Grad, ali je izgubio od Ibrahima Hadžibajrića (SBB).