Skaka u Nur-Sultanu pozvao gradonačelnika i investitore da posjete Sarajevo

Skaka u Nur-Sultanu pozvao gradonačelnika i investitore da posjete Sarajevo
3
R. D.
29.10.2019. u 09:36
28
komentara
3

dijeljenja
1/12 Foto: R. D./Klix.ba
2/12 Foto: R. D./Klix.ba
3/12 Foto: R. D./Klix.ba
4/12 Foto: R. D./Klix.ba
5/12 Foto: R. D./Klix.ba
6/12 Foto: R. D./Klix.ba
7/12 Foto: R. D./Klix.ba
8/12 Foto: R. D./Klix.ba
9/12 Foto: R. D./Klix.ba
10/12 Foto: R. D./Klix.ba
11/12 Foto: R. D./Klix.ba
12/12 Foto: R. D./Klix.ba
U sklopu Poslovnog samita zemalja Zapadnog Balkana i Kazahstana koji se naredna tri dana održava u Astana International Financial Centru u Nur-Sultanu, glavnom gradu ove velike azijske zemlje, organizovan je susret gradonačelnika glavnih gradova naše zemlje i domaćina.
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozvao je Altaya Kulginova, novoizabranog gradonačelnika Nur-Sultana, glavnog grada Kazahstana, da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Razgovarano je o saradnji dva grada, posebno u obrazovanju i kulturi. Skaka je naglasio pogodnosti našeg obrazovnog sistema i institucija te naveo brojne mogućnosti kulturne saradnje. Pozvao je investitore da posjete Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, zemlju u kojoj ima mogućnosti za projekte i investicije.

Susret dva gradonačelnika nadovezao se na susret koji je u Nur-Sultanu prije nešto više od mjesec imao Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda BiH.

Kuligov je Skaku upoznao o novim idejama u razvoju glavnog grada Kazahstana koji se posljednju deceniju i po razvija nevjerovatnom brzinom.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...