Susreti u Kazahstanu
3

Skaka u Nur-Sultanu pozvao gradonačelnika i investitore da posjete Sarajevo

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
U sklopu Poslovnog samita zemalja Zapadnog Balkana i Kazahstana koji se naredna tri dana održava u Astana International Financial Centru u Nur-Sultanu, glavnom gradu ove velike azijske zemlje, organizovan je susret gradonačelnika glavnih gradova naše zemlje i domaćina.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozvao je Altaya Kulginova, novoizabranog gradonačelnika Nur-Sultana, glavnog grada Kazahstana, da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Razgovarano je o saradnji dva grada, posebno u obrazovanju i kulturi. Skaka je naglasio pogodnosti našeg obrazovnog sistema i institucija te naveo brojne mogućnosti kulturne saradnje. Pozvao je investitore da posjete Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, zemlju u kojoj ima mogućnosti za projekte i investicije.

Susret dva gradonačelnika nadovezao se na susret koji je u Nur-Sultanu prije nešto više od mjesec imao Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda BiH.

Kuligov je Skaku upoznao o novim idejama u razvoju glavnog grada Kazahstana koji se posljednju deceniju i po razvija nevjerovatnom brzinom.