Baščaršijski trg
87

Skaka, Trivić i Šarić građane počastili kafom i poslasticama

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i njegovi zamjenici Milan Trivić i Ivica Šarić danas su na Baščaršijskom trgu građane Sarajeva i goste grada počastili bosanskom kafom i tradicionalnim poslasticama.

Druženje pod nazivom "Kafa sa gradonačelnikom" upriličeno je povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Skaka je izjavio novinarima da je poruka današnje kafe ta da je nova Gradska uprava izašla iz okvira i klišea standardnih organiziranja manifestacija proslave Dana grada Sarajeva.

"Na ovaj simboličan način smo pozvali sve građane da nam se pridruže i da ovdje otvoreno razgovaramo o svim temama. Znači, mijenjamo standarde, ulazimo u direktnu komunikaciju s građanima", poručio je Skaka.

Kaže da su u Gradskoj upravi posebno ponosni na to da je grad Sarajevo zadržao svoj multietnički kurs i da će se u budućnosti truditi da zadrže posebnosti po kojima je grad Sarajevo poseban, s jedne strane, a s druge da će pratiti moderne, svjetske tokove.

"Koji je bolji način od direktne komunikacije s građanima grada Sarajeva na ovaj način. Danas je to svečana kafa, a u budućnosti ćemo svakako imati dane kada će gradska uprava biti na raspolaganju za direktna pitanja svim građanima grada Sarajeva", kazao je gradonačelnik.

Govoreći o Šestoaprilskoj nagradi Grada Sarajeva, istaknuo je da će se truditi da iz godine u godinu pooštre kriterije kada je u pitanju dodjela Šestoparilske nagrade.

"Lično ću biti zainteresiran i trudit ću se da to realiziramo, da u komisiji za dodjelu Šestoaprilske nagrade budu raniji dobitnici i da iz godine u godinu povećavamo kvalitet dobitnika te nagrade", izjavio je Skaka, dodajući kako je siguran da su ovogodišnji dobitnici zasluženo dobili svoje nagrade.