|

Skaka nastavlja dijeliti topove, sada je počastio Ilijaš, Žepče i Zavidoviće

Skaka nastavlja dijeliti topove, sada je počastio Ilijaš, Žepče i Zavidoviće
1.046
Klix.ba
18.4.2019. u 17:57
102
komentara
1k

dijeljenja
Skaka nastavlja dijeliti topove, sada je počastio Ilijaš, Žepče i Zavidoviće
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je danas trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići.
Na taj način, nastavljen je projekat oživljavan tradicije kojim je planirano obuhvatanje velikog broja bh. gradova, općina i čaršija sa ciljem promocije baštine i obogaćivanja turističke ponude.

Gradonačelnik Skaka je istakao da glavni grad BiH učvršćuje veze sa gradovima i općinama širom države.“Danas smo uručili trofejne topove kao znak simbolične podrške očuvanju naše vrijedne baštine sa namjerom da se oko ovog projekta gradi jedna mreža turističkih atrakcija koje će biti mamac i pokretač privlačenja posjetioca u bh. gradove. Ne samo u vrijeme ramazana, ali i posebno u vrijeme ovog svetog mjeseca. Radostan sam što je naš projekat naišao na dobrodošlicu kod načelnika i građana iz Žepča, Ilijaša i Zavidovića. Uvjeren sam da će ovo ojačati i proširiti naše veze”, rekao je gradonačelnik Skaka.Gradonačelnika Skaku je u Ilijašu dočekao načelnik Akif Fazlić, te su na lokaciji iznad Ilijaša izvršili primopredaju ove simbolične donacije.

Potom je delegacija predvođena gradobnačelnikom Skakom ramazanski top uručila, u prisustvu načelnika Općine Žepče Mate Zovke, Medžlisu Islamske zajednice ove općine.

Prethodno je gradonačelnik Skaka u prostorijama Općine razgovarao sa načelnikom Zovkom i čelnicima Općinskog vijeća, koji su istakli kako će ovaj čin dodatno naglasiti uspješno njegovanje komšijskih odnosa i suživota u ovoj općini.

U Zavidovićima načelnik Hašim Mujanović zahvalio se gradu Sarajevu na ovoj vrijednoj donaciji, te izrazio nadu da će ovo osnažiti veze i otvoriti mogućnost dodatne saradnje između glavnog grada i Zavidovića.
Prijavi grešku


Komentari (102)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...