Burne prošlosti
0

Skaka i Chwierut: Sarajevo i Aušvic trebaju intenzivirati saradnju na dostojanstven način

Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva sastao se s gradonačelnikom Aušvica Januszem Chwierutom, a nakon sastanka je poručeno kako Sarajevo i Aušvic trebaju krenuti u intenzivniju bilateralnu saradnju na kvalitetan i dostojanstven način.
Janusz Chwierut je bio jedan od učesnika 30. zasjedanja Generalne skupštine IAPMC - Međunarodne asocijacije gradovi za mir, održane u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Dijelimo vrijednosti i obavezu institucionalnog pamćenja zbog čega smo razmatrali i dogovorili konkretne modele saradnje", rekao je Skaka.

Gradonačelnik Aušvica ovom prilikom je čestitao na uspješnoj organizaciji, kao i na izboru Grada Sarajeva za predsjedavajućeg Asocijacije "Gradovi glasnika mira" tokom naredne godine.

"Grad Sarajevo sa svojom burnom prošlošću i iskustvom koje opominje je zaslužio da vodi upravo jednu takvu organizaciju koja okuplja gradove iz cijele Evrope i svijeta s ciljem promocije mira i zbližavanja ljudi te svakodnevno zagovara prakticiranje nenasilja. Svi mi u svojim zajednicama moramo raditi na tome", istakao je gradonačelnik Sarajeva.