Skaka: BiH i Sarajevo se brane iz Jeleča i sličnih mjesta

Skaka: BiH i Sarajevo se brane iz Jeleča i sličnih mjesta
270
F
FENA
28.5.2019. u 22:47
60
komentara
270

dijeljenja
Skaka: BiH i Sarajevo se brane iz Jeleča i sličnih mjesta
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka organizirao je večeras u Jeleču iftar za povratnike u ovo fočansko naselje, odakle je poručio da se Bosna i Hercegovina i Sarajevo brane iz ovakvih sredina.
"Mi u Sarajevu nemamo probleme koje imaju stanovnici Jeleča, živimo u glavnom gradu države, zato nam je obaveza dolaziti ovdje, i makar se jednom u godini družiti", kazao je Skaka nakon iftara kojem je prisustvovalo oko 150 ljudi.

Naglasio je da Jeleč nije zaboravljen i da to nikada ne smije biti jer Bosni i Hercegovini nije dovoljno samo Sarajevo.

"Jako je važno da naša sela ostanu živa. Nemaju vrijednost ako nemaju stanovništva, zato je naša obaveza da pomažemo i cijenimo povratak", rekao je Skaka.

Foto: FENA Foto: FENA


Podsjetio je i na važnost ulaganja u mlade, navodeći da moraju učiti o prošlosti da bi stvarali sadašnjost i bolje razumjeli budućnost.

"Budućnost koja nas čeka nije nimalo dobra ako je ne razumijemo na pravi način. Jeleč je doživio brutalni pokolj i to se više nikad ne smije ponoviti, nikome. Naša obaveza je da glasno o tome govorimo", istakao je Skaka.

Pozvao je mlade da se obrazuju, da budu najbolji u svojim zanimanjima i da budu primjer drugima.

Nakon iftara upriličen je kulturni program za povratnike.

Skaka je prije iftara boravio u Jeleču gdje je obišao šehidsko mezarje te posjetio dvije povratničke porodice kojima je uručio ramazanske pakete.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...