BiH
454

Škafa pretrpjela gubitak od kojeg će se teško oporaviti, više od 40 radnika ostalo na ulici

Piše: A. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Lanac tržnih centara Škafa sinoć je pretrpio veliki gubitak nakon što je prodajni objekat u Rakovici zahvatio požar koji ga je skoro u potpunosti uništio. Prema riječima jednog od šefova u prodajnim objektima Škafa Mirsada Džafića, bit će teško oporaviti se od katastrofe koja je pogodila kompaniju.

Više od 40 radnika bilo je zaposleno u Škafi u Rakovici, a jutros s nevjericom posmatraju objekat u kojem su do jučer zarađivali platu. Danas su, sudeći prema onome što je požar ostavio iza sebe, ostali na ulici.

"Još uvijek se nismo sastali s generalnim direktorom Fahrudinom Karalićem, a za nas je ovo veliki šok i gubitak od kojeg ćemo se teško oporaviti. Niko ni u snu nije mogao pomisliti da će sve prerasti u katastrofu nesagledivih posljedica. Radnici su jutros okupljeni ispred objekta i ni oni ne mogu vjerovati da je za samo nekoliko sati sve uništeno“, rekao je za Džafić za Klix.ba.

Ističe kako je bilo nemoguće učiniti nešto, jer se plamen proširio velikom brzinom. Džafić dodaje kako je čuvar u tržnom centru požar primijetio u 22:50 sati jer se uključila vatrodojava.

"Bilo je teško reagirati, a i vatrogascima je trebalo 20-ak minuta da dođu na mjesto nesreće zbog intervencija koje su imali jer su poplave zahvatile skoro cijeli Kanton Sarajevo. Prvo su bila angažirana četiri vozila Profesionalne vatrogasna brigade (PVB) KS, a nešto više od sat vremena je trebalo da objekat skoro u potpunosti izgori. Mislili smo da možemo spasiti bar jedan dio, ali je i vatrogascima ponestajalo vode jer hidranti nisu radili. Situacija je vanredna i niko ne može vjerovati šta se desilo. Nismo spavali cijelu noć i mislimo da je sve san", dodaje naš sagovornik.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) za naš portal su kazali kako još uvijek nije počeo policijski uviđaj, jer vatrogasci još uvijek gase požar na nekim dijelovima centra.

Kompanija Škafa posluje s 15 trgovačkih centara širom Bosne i Hercegovine, a fokus njihove prodaje je domaća proizvodnja. Prodajni centre Škafe nalaze se u Goraždu, Fojnici, Banovićima, Bihaću, Konjicu, Jablanici, Živinicama, Maglaju, Cazinu i Sarajevu.