{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica Vlade Federacije BiH sutra u Sarajevu

F
FENA
17.6.2008. u 16:05
0
0
Sjednica Vlade Federacije BiH sutra u Sarajevu
0
Sjednica Vlade Federacije BiH sutra u Sarajevu
Vlada Federacije BiH održat će 18. juna redovnu sjednicu u Sarajevu. Predloženi dnevni red obuhvata čak 42 tačke.
Vlada će tako, između ostalog, razmatrati prednacrt zakona o električnoj energiji, Nacrt programa javnih investicija u Federaciji BiH od sredstava dobijenih od privatizacije, Prijedlog odluke o standardima i normativima za oblast visokog obrazovanja u Federaciji BiH, Prijedlog odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana historijskog gradskog područja Počitelj te projekte opremanja bolnica u Mostaru s Prijedlozima odluka i Nacrtima kreditnih sporazuma.

Predloženi dnevni red donosi i Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije od 150.000 KM za JP Rudnici ugljena "Tušnica" d.o.o. Livno, kao i Prijedlog odluke o formiranju Šumsko-privrednog područja "Natron-Usorsko-Ukrinsko".

Vlada bi trebalo razmatrati i Nacrt strategije te Akcioni plan za zaštitu biološke i pejzažne raznolikosti Bosne i Hercegovine (NBSAP BiH 2008.-2015.) i prvi Nacionalni izvještaj "Bosna i Hercegovina - zemlja raznolikosti"), s Prijedlogom zaključaka, Konvenciju o procjeni okolinskih uticaja u prekograničnom kontekstu (ESPOO konvencija) - Incijativa s obrazloženjem i Prijedlogom zaključka te Prijedlog plana o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Federaciji BiH.

Informacija o fluktuaciji cijena energenata i osnovnih životnih namirnica u 2007. i 2008. godini te intervencijske mjere Vlade FBiH s Prijedlogom zaključaka, također je predložena tačka dnevnog reda sutrašnje sjednice Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: