{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica Vlade Federacije BiH sutra u Sarajevu

F
17.6.2008. u 16:05
0
0
Sjednica Vlade Federacije BiH sutra u Sarajevu
0
Sjednica Vlade Federacije BiH sutra u Sarajevu
Vlada Federacije BiH održat će 18. juna redovnu sjednicu u Sarajevu. Predloženi dnevni red obuhvata čak 42 tačke.
Vlada će tako, između ostalog, razmatrati prednacrt zakona o električnoj energiji, Nacrt programa javnih investicija u Federaciji BiH od sredstava dobijenih od privatizacije, Prijedlog odluke o standardima i normativima za oblast visokog obrazovanja u Federaciji BiH, Prijedlog odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana historijskog gradskog područja Počitelj te projekte opremanja bolnica u Mostaru s Prijedlozima odluka i Nacrtima kreditnih sporazuma.

Predloženi dnevni red donosi i Prijedlog odluke o raspodjeli dijela sredstava tekućih grantova "Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije od 150.000 KM za JP Rudnici ugljena "Tušnica" d.o.o. Livno, kao i Prijedlog odluke o formiranju Šumsko-privrednog područja "Natron-Usorsko-Ukrinsko".

Vlada bi trebalo razmatrati i Nacrt strategije te Akcioni plan za zaštitu biološke i pejzažne raznolikosti Bosne i Hercegovine (NBSAP BiH 2008.-2015.) i prvi Nacionalni izvještaj "Bosna i Hercegovina - zemlja raznolikosti"), s Prijedlogom zaključaka, Konvenciju o procjeni okolinskih uticaja u prekograničnom kontekstu (ESPOO konvencija) - Incijativa s obrazloženjem i Prijedlogom zaključka te Prijedlog plana o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Federaciji BiH.

Informacija o fluktuaciji cijena energenata i osnovnih životnih namirnica u 2007. i 2008. godini te intervencijske mjere Vlade FBiH s Prijedlogom zaključaka, također je predložena tačka dnevnog reda sutrašnje sjednice Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: