Sjednica Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije: O reality programima sljedeći put

F
FENA
8.12.2015. u 14:22
0
6
Sjednica Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije: O reality programima sljedeći put
0
Sjednica Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije: O reality programima sljedeći put Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) na današnjoj sjednici je, između ostalog, prihvatilo Izvještaje o radu Agencije za II i III kvartal 2015. godine.
Vijeće je usvojilo nacrt Odluke o prestanku važenja Odluke o načinu pružanja usluga mobilne telefonije između GSM operatora u Bosni i Hercegovini i odobrilo da se uputi na javne konsultacije.

Odlukom se predlaže ukidanje obaveze “nacionalnog roaminga” između mobilnih operatora, uspostavljene Odlukom o načinu pružanja usluga mobilne telefonije između GSM operatora u Bosni i Hercegovini. Prema raspoloživim podacima, svaki od tri mobilna operatora ostvaruje više od 97 posto pokrivenosti stanovništva i putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da je u posljednjem trenutku stigao veći broj komentara na set prijedloga za izmjene kodeksa i pravila iz oblasti audiovizuelnih medijskih usluga, uključujući i prijedlog izmjene regulative koja se odnosi na reality programe, Vijeće je odlučilo da ih razmatra na narednoj sjednici.

Vijeće je prihvatilo nekoliko informacija - informaciju o ocjeni stanja tržišta telekomunikacija u Bosni i Hercegovini, o realizaciji Sporazuma o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama, o Stupanju na snagu referentnih interkonekcijskih ponuda za fiksne mreže alternativnih operatora sa značajnom tržišnom snagom (SMP operatori), o djelovanju servis provajdera na tržištu mobilne telefonije, te o implementaciji univerzalnog servisa u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz RAK-a.


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: