Ima li podršku?
23

Sjednica Skupštine KS 4. aprila, neizvjesno imenovanje novog mandatara Adema Zolja

Piše: I. Č.
Adem Zolj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adem Zolj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Redovna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će biti razmatrano imenovanje novog mandatara Vlade Kantona Sarajevo Adema Zolja (SDA) održat će se u srijedu, 4. aprila, a još uvijek nema zvanične potvrde da li će SBB podržati imenovanje.

U Klubu zastupnika SDA su uvjereni kako neće biti problema prilikom imenovanja novog mandatara na sjednici 4. aprila, zakazanoj jučerašnjom odlukom Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo.

U Klubu SBB-a nam je rečeno da još uvijek ne znaju da li će podržati imenovanje novog mandatara Adema Zolja, a da će to biti poznato tek uoči sjednice na kojoj treba biti imenovan novi mandatar, odnosno Vlada KS.

Zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Rasim Lakota kazao je za Klix.ba da je sjednica trebala biti održana u petak, 30. marta, pa je odgođena za srijedu, 4. aprila.

"Ne mogu sada govoriti o tome da li će SBB podržati imenovanja Adema Zolja. Mi ćemo neposredno prije sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održati sjednicu Kluba SBB-a, na kojoj ćemo donijeti zvaničnu odluku o tome da li ćemo podržati ili nećemo", rekao je Lakota za Klix.ba.

Na pitanje da li lično ima zamjerke na imenovanje potencijalnog premijera, Lakota objašnjava da na osnovu biografije Adema Zolja nema zamjerke.

"Ja čovjeka ne poznajem, pročitao sam njegovu biografiju. Iz onoga čime se bavio i šta je radio vidim da je ozbiljan kandidat. Radi ozbiljne poslove i kada je riječ o tome - ja nemam zamjerku", zaključio je Lakota.

Podršku novom mandataru, kako je to saopćeno, neće dati zastupnici Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Elmedin Konaković je u ponedjeljak službeno podnio ostavku na mjesto premijera KS, nakon što mu je Skupština Kantona Sarajevo prije sedam dana izglasala nepovjerenje.

SDA je na stranačkim organima za novog mandatara predložila Adema Zolja koji se nije javio ni na desetine naših poziva.