{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica predstavničkog doma FBiH danas će biti nastavljena izjašnjavanjem o zakonu o eksproprijaciji

F
4.7.2007. u 08:31
0
0
Sjednica predstavničkog doma FBiH danas će biti nastavljena izjašnjavanjem o zakonu o eksproprijaciji
0
Sjednica predstavničkog doma FBiH danas će biti nastavljena izjašnjavanjem o zakonu o eksproprijaciji
Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, otvorena jučer, bit će nastavljena danas u Sarajevu izjašnjavanjem poslanika o Prijedlogu zakona o ekspropriijaciji u FBiH.
Ovaj tekst uputila je u parlamentarnu proceduru Federalna vlada i njime predvidjela uvođenje po prvi put tržišne protuvrijednosti za nekretnine koje su predmet eksproprijacije (izvlašćenja).

Eksproprijacija se provodi samo u slučajevima kad vlasnik nekretnine i nosilac eksproprijacije ne uspiju sporazumno riješiti pitanje vlasništva, propisano je.

Na dnevnom redu danas će biti i davanje nekoliko saglasnosti Parlamenta za zaključivanje kreditnih aranžmana, namijenjenih za projekte razvoja i zaštite šuma, projekte poljoprivrede, vodonosnabdijevanje općine Gruda te za projekat ruralnog razvoja.

U okviru ove sjednice Predstavničkog doma, jučer su prihvaćeni prijedlozi više zakona, a među njima Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica.

Izmjenama teksta je predviđeno da se pripadnici takozvane narodne odbrane autonomne pokrajine zapadna Bosna ne mogu smatrati braniteljima u smislu ovog zakona te da se njihova prava i prava njihovih porodica uređuju Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i porodice s djecom.
Izmjenama su također unaprijeđena prava članova porodica poginulih boraca te prava članova porodica ratnih vojnih invalida, obrazloženo je.

Rasparava o stanju i perspektivama razvoja elektroenergetskog sektora u Federaciji je posljednja predviđena tačka dnevnog reda za ovu sjednicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: