{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica predstavničkog doma FBiH danas će biti nastavljena izjašnjavanjem o zakonu o eksproprijaciji

F
4.7.2007. u 08:31
0
0
Sjednica predstavničkog doma FBiH danas će biti nastavljena izjašnjavanjem o zakonu o eksproprijaciji
0
Sjednica predstavničkog doma FBiH danas će biti nastavljena izjašnjavanjem o zakonu o eksproprijaciji
Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, otvorena jučer, bit će nastavljena danas u Sarajevu izjašnjavanjem poslanika o Prijedlogu zakona o ekspropriijaciji u FBiH.
Ovaj tekst uputila je u parlamentarnu proceduru Federalna vlada i njime predvidjela uvođenje po prvi put tržišne protuvrijednosti za nekretnine koje su predmet eksproprijacije (izvlašćenja).

Eksproprijacija se provodi samo u slučajevima kad vlasnik nekretnine i nosilac eksproprijacije ne uspiju sporazumno riješiti pitanje vlasništva, propisano je.

Na dnevnom redu danas će biti i davanje nekoliko saglasnosti Parlamenta za zaključivanje kreditnih aranžmana, namijenjenih za projekte razvoja i zaštite šuma, projekte poljoprivrede, vodonosnabdijevanje općine Gruda te za projekat ruralnog razvoja.

U okviru ove sjednice Predstavničkog doma, jučer su prihvaćeni prijedlozi više zakona, a među njima Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica.

Izmjenama teksta je predviđeno da se pripadnici takozvane narodne odbrane autonomne pokrajine zapadna Bosna ne mogu smatrati braniteljima u smislu ovog zakona te da se njihova prava i prava njihovih porodica uređuju Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i porodice s djecom.
Izmjenama su također unaprijeđena prava članova porodica poginulih boraca te prava članova porodica ratnih vojnih invalida, obrazloženo je.

Rasparava o stanju i perspektivama razvoja elektroenergetskog sektora u Federaciji je posljednja predviđena tačka dnevnog reda za ovu sjednicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: