Parlament BiH
0

Sjednica posvećena Međunarodnom danu nestalih osoba

FENA
Povodom obilježavanja 30. augusta, Međunarodnog dana nestalih osoba, Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine organizira posebnu sjednicu.

Nastojeći ovom pitanju dati posebnu važnost, u trenutku kada se još uvijek traga za 13.000 nestalih u Bosni i Hercegovini, Zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH u saradnji sa Međunarodnom komisijom za nestale (ICMP), Međunarodnim komitetom Crvenog križa/krsta (ICRC) i Institutom za nestale osobe (INO) održat će sjednicu u petak, 29. avgusta.

Skup će otvoriti Sadik Ahmetović, predsjedavajući Zajedničke komisije, a prisutnima će se uime Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obratiti Beriz Belkić, uime Instituta za nestale osobe Amor Mašović, kao i predstavnici porodica nestalih.

Na ovu sjednicu su pozvani članovi Parlamentarne skupštine BiH, Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, entitetski premijeri, predstavnici sudske vlasti na državnom i entitetskom nivou, Instituta za nestale BiH, udruženja nestalih u BiH, visoki predstavnik u BiH, kao i predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija u BiH,saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.