Zahtjev za Lagumdžijinu smjenu
18

Sjednica PD BiH u petak, SNSD i SDS traže rekonstrukciju VM BiH

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana je za petak, 5. oktobra, u Sarajevu.

Dnevni red sjednice bit će naknadno utvrđen, a u prilogu poziva za sjednicu je zahtjev koji su potpisali poslanici klubova SNSD-a i SDS-a.

Oni traže da se sazove sjednica Predstavničkog doma PSBiH na čijem dnevnom redu bi bila inicijativa za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH razrješenjem ministra vanjskih poslova Zlatka Lagumdžije, kao i ostale tačke dnevnog reda koje ispunjavaju poslovničke uslove za razmatranje na sjednici Doma.

Posebno navode izjašnjavanje o razrješenju zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisa Bećirovića kao i zakon o dopunama Zakona o akcizama u BiH koji se odnosi na pitanje takozvanog plavog dizela.

Sjednica Predstavničkog dom PSBiH, na kojoj je trebala biti razmatrana inicijativa za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH razrješenjem ministra Lagumdžije, čiji su podnosioci bili poslanici Kluba SNSD-a, bila je zakazana za 27. septembar, ali je otkazana s obzirom da ministar Lagumdžija nije mogao prisustvovati sjednici zbog učešća na 67. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u Njujorku.