{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Sjednica o zakonu o demobilisanim borcima zakazana za petak

Klix.ba
15.8.2018. u 20:55
46
55
Sjednica o zakonu o demobilisanim borcima zakazana za petak
46
Sjednica o zakonu o demobilisanim borcima zakazana za petak
Foto: H. M./Klix.ba
U petak će se u Mostaru održati još jedna sjednica Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona, a kojoj će prisustvovati predstavnici Vlade FBiH i Parlamenta FBiH. Tema će, naravno, biti zakon o demobilisanim borcima.
Pretpostavlja se da će sjednica biti prilika prezentovanja konačnog teksta zakona.

"Na osnovu zaključka koji je usvojen na četvrtoj sjednici Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona, održane 9.8.2018. godine, zakazujem sjednicu Komisije u petak 17.8.2018. godine s početkom u 14 sati u zgradu Vlade FBiH u Mostaru", saopćio je predsjednik Komisije Jasenko Tufekčić.

Kako je objašnjeno, sjednici će prisustvovati rukovodstvo federalne vlade, kao i rukovodstvo oba doma Parlamenta FBiH.

Podsjećamo, Komisija je prošle sedmice dala prolaz osnovnom tekstu zakona predloženog od Vlade FBiH, a koji je usvojen u oba doma Federalnog parlamenta.

"Komisija je dala prolaz isto tako amandmanima koji su usvojeni u Zastupničkom domu, a Vlada ih prihvatila kao svoje i samim tim postali sastavni dio teksta zakona. Dali smo prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i u Domu naroda", kazao je tada Tufekčić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: